Konferans: Kees Christiansee
Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Bilgi’de ARKIMEET Konferanslar Serisi'nin ilk konuğu Hollandalı mimar Kees Christiaanse oldu. Christiaanse, 25 Mayıs 2006 tarihinde Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde bir konuşma gerçekleştirdi.
Kentsel Yenileme, Kentsel Dönüşüm, Yeni Yerleşim Projeleri
Ulusal ve uluslararası olmak üzere bir çok projeye imza atan Kees Christiaanse, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü’nde mimarlar, akademisyenler ve öğrencilerle buluştu.

Kees Christiaanse Hakkında
Kees Christiaanse, 1953 Amsterdam'da doğdu. 1988 yılında Delft Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Annesi gibi sadece iç mimarlıkla değil, kent planlaması üzerine de çalışıyor. Amsterdam GWL Projesi için Mies V.D. Rohe Ödülü için aday gösterilen mimar Hamburg Holzhafen Projesi ile Hamburg Mimarlar ve Mühendisler Birliği'nden yılın yapısı ödülünü aldı. KCAP ofisinin kurucusu olan Christiaanse ulusal ve uluslararası olmak üzere bir çok projeye imza attı.

Prof. Christiaanse Zürich ETH Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Enstitüsü Başkanı. Zürich-ETH ile Bilgi Üniversitesi Mimarlık Programı'nın bir süredir ortak yürüttüğü çalışmalarla Kees Christiaanse Galata, Silahtarağa ve Göktürk bölgelerinde atölye çalışmaları yürütüyor ve projeler üretiyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Şevin Yıldız, Gülin Şenol ve Ömer Kanıpak'ın Christiaanse ile gerçekleştirdiği söyleşiye ulaşmak için tıklayın.

KCAP Hakkında
Eski nehir kıyıları, sanayileşmiş şehir görüntüsü ile nehrin diğer kıyısı, Rotterdam. Birkaç inşaat şirketi, BMX bisikletçiler ve kaykaycılar için geçit yerleri... Giriş katında postaların toplanması ve saklanması için eski bir antrepo ve yukarısında Kees Christiaanse'nin kurucusu olduğu KCAP ofisi.

KCAP, birbiriyle tamamen farklılık gösteren, farklı kökleri farklı bakış açıları ile çeşitlilik oluşturan dört ortağın kurduğu bir birlikteliktir. KCAP, kimi zaman bazısının daha mimar, bazısının da kimi zaman daha şehir plancısı olduğu bireyselliğe değil, birleşik kimliğe odaklanıyor. Sonuçta dördü, dört çıkışa sorulan aynı soruyu oluşturuyor. Her biri farklı cevap veriyor. Dört ortağın farklı cevapları solunuyor, karalamaları yapılıyor ve harmanlanıyor, ta ki ritmik bir KCAP cevabı bulanana kadar...

Konferans ile ilgili habere ulaşmak için tıklayın.