Bilgi-Mimarlık Venedik Mimarlık Bienali’nde
“Santral İstanbul” Venedik Mimarlık Bienali’nde Sergileniyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ait Santral İstanbul projesi, 5 Eylül-19 Kasım 2006 tarihleri arasında açık kalacak 10. Venedik Mimarlık Bienali’nde sergileniyor. Bienal’in “City Projects” başlığı altında “İstanbul” bölümünde yerini alan Santral İstanbul; İhsan Bilgin, Emre Arolat, Nevzat Sayın, Han Tümertekin, Trafo Mimarlar, DS Mimarlık ve Akın Barlas’ın yoğun emekleriyle ortaya konan bir kentsel dönüşüm projesi. Proje, 2006 yılı içinde faaliyete geçecek.
Uluslararası Atölye Çalışmasına Davet
Bilgi-Mimarlık Yüksek Lisans Programı öğrencileri, Tansel Korkmaz'ın ve Mehmet Kütükçüoğlu'nun koordinatörlüğünde, ETH Swiss Federal Institute of Technology, Architectural Association School of Architecture, Berlage Institute, MIT School of Architecture and Planning gibi önemli okullar ile birlikte, Venedik Mimarlık Bienali’nde düzenlenen uluslararası tasarım atölyesine katılıyor.

“Learning from Cities” başlığı altında gerçekleşecek atölye iki bölümden oluşuyor. 9-10-11 Eylül 2006 tarihlerinde düzenlenen ilk bölümde gruplar, Şangay, Tokyo, Mumbay, New York, İstanbul ve Londra’nın aralarında bulunduğu 16 metropolden birini seçerek üzerinde çalıştılar. Çalışma yöntemi, baz alınan kriterler vb. her konuda serbest bırakılan öğrenciler, ikinci kez 9 Kasım’da, çalışmalarını sunmak üzere Venedik’te buluşacak. Öğrencilerin proje koordinatörleri ile birlikte hazırladıkları çalışmalarından oluşan sergi, Bienal’in kapanış günü olan 19 Kasım’a kadar açık kalacak.

Metropoller/İstanbul
Bienal’in “Metropoller” alt başlığı altında, New York, Tokyo gibi 20 kent ile birlikte İstanbul da inceleniyor. İstanbul haritalarının işlendiği altlıklar ve 2000 yılı sayım verilerinin harita ile ilişkilendirilmesi, öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Murat Güvenç tarafından yapıldı.