Konferans: Bjarke Ingels
PLOT mimarlık ofisinin kurucu ortağı ve B.I.G. ofisinin kurucusu Bjarke Ingels, 23 Kasım 2006’da, “Bilgi’de Arkimeet” konferanslarının konuğu oldu. Schneider Electric’in desteğiyle, Arkitera Mimarlık Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nın ortaklaşa düzenlendiği konferansta Danimarkalı genç mimar, projeleri ve mimari yaklaşımıyla ilgili bir sunuş yaptı.
Türkiye’de daha çok Kopenhag’da tasarladığı radikal cami projesi ile bilinen Bjarke Ingels, 1974 Kopenhag doğumlu. Ingels, 1997 yılında Barselona Mimarlık Teknik Yüksek Okulu’nda mimarlık eğitimini tamamladı. 1999 yılında Kopenhag'daki Mimarlık Akademisi'nden mezun oldu ve ardından Bartlett ve ETH gibi okullarda misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Öğrenciliği sırasında OMA’da çalışmaya başlayan Ingels, 2001’de Julien De Smedt’le birlikte PLOT mimarlık ofisini ve 2006’da ise Bjarke Ingels Group (BIG) adı altında kendi mimarlık ofisini kurdu. BIG şu an çalışmalarını Kopenhag’da sürdüren yaklaşık 50 kişilik bir ekipten oluşuyor.

Konferans ile ilgili Arkitera.com'da yayınlanan habere ulaşmak için tıklayın.

Bilgi’de Arkimeet konferansları 2007’de dört öncü mimarı daha İstanbul’da ağırlayacak. Şubat ayında Portekizli mimar Eduardo Souto de Moura, Mart ayında Alman mimar Axel Schultes İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nde birer konferans verecekler.

2007’nin Sonbahar aylarında ise Alman mimar ikili Bolles-Wilson ve Avusturyalı mimarlık grubu Baumschlager&Eberle yine “Bilgi’de Arkimeet” konferansları kapsamında İstanbul’da bulunacaklar.

Bilgi'de Arkimeet konferansları ile ilgili detaylı bilgiye www.arkimeet.org adresinden ulaşılabilir.

Fotoğraflar: Ali Taptık
Kaynak: Arkitera Mimarlık Merkezi