Bilgi-Mimarlık Atölyesi Fikir Projesi Yarışması Sergisi
Bilgi-Mimarlık 2006-2007 akademik yılı atölye etkinlikleri kapsamında ve Bilgi-Mimarlık programına kayıtlı öğrenciler arasında, Galata A.Ş. tarafından, geçtiğimiz ay bir fikir projesi yarışması düzenlendi. Mart ayında sonuçlanan ve kolokyumu yapılan yarışmaya katılan tüm projeler, 13 Nisan-11 Haziran tarihleri arasında, yarışmada konu edilen binada sergilendi.
Açılışı 13 Nisan akşamı, 2 Numaralı Koruma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mete Tapan'ın ve Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Arif Köklü'nün katılımıyla gerçekleşen sergi, 13 Nisan-11 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı.

İstanbul-Beyoğlu'nda Ahududu (Sadri Alışık) Sokak üzerindeki 465 ada, 11 ve 24 nolu parseller üzerindeki alanda “kentsel yenileme” kapsamında mixed-use (karışık kullanım) bir yapının tasarımı için açılan yarışmada, çalışılan yapı adası, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yetki alanı içinde konumlandığından, her iki kurumun işbirliği ile hazırlanmış koruma imar planının kararları yapılan çalışmaların sınırlarını belirledi.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.