VitrA ile Mimari Keşif: 'Viyana Chicago' sergisi 1 Haziran 2008'e kadar uzatıldı!
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ve VitrA'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA ile Mimari Keşif: Viyana Chicago - Metropol ve Mimarlık” başlıklı sergi, 12 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açtı. Santralistanbul’da düzenlenen serginin açılış günü, "Metropol ve Mimarlık" konulu bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Günkut Akın, Prof. Dr. İhsan Bilgin, Doç. Dr. Sibel Bozdoğan*, Prof. Dr. Murat Güvenç ve Doç. Dr. Tansel Korkmaz'ın katıldığı panelde, iki kent arasındaki farklılıklar ve benzerlikler dinleyicilerle paylaşıldı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur'un açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Eczacıbaşı İntema Genel Müdürü Atalay Gümrah da programa destek verme nedenlerini anlattı ve bu işbirliğinden aldıkları geri bildirimleri, kurulan dostlukların sağladığı faydaları dile getirdi. (Panel ile ilgili Arkitera.com'da yayınlanan habere ulaşmak için tıklayın.)

İskender Savaşır’ın Virgül dergisinin Mayıs sayısında yayımlanan sergiyle ilgili yazısını okumak için tıklayın.

Sergide yer alan eserler, BİLGİ-MİMARLIK'ın VitrA'nın desteğiyle Viyana ve Chicago'ya yaptığı inceleme amaçlı mimarlık gezileri sırasında, Cemal Emden tarafından çekilen fotoğraflardan ve fotoğraflara eşlik eden metinlerden oluşuyor. Sergi, Viyana ve Chicago metropollerini “Kentler”, “Mimarlar” ve “Kamusal Alanlar” olmak üzere üç ana başlık altında ele alıyor.

VitrA’nın, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak, çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla destek verdiği geziler, BİLGİ-MİMARLIK lisans programının zorunlu derslerinden olan “Dünya Kentleri” kapsamında gerçekleştirildi. Sergi, 1 Haziran 2008’e kadar izlenebilecek.

Fotoğraflar: Cemal Emden

Konsept ve Metinler Günkut Akın, İhsan Bilgin, Sibel Bozdoğan*, Tansel Korkmaz
Sergi Fotoğrafları Cemal Emden

Sergi Tasarımı ve Koordinasyonu İdil Erkol
Sergi Uygulaması Akın Barlas
Sergi Kurulumu Başak Doğa Temur
Sergi Aydınlatması Oğuz Yenen
Sergi Grafik Tasarım İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Sergi Fotoğraf Uygulaması Eurocolor
Sergi Tasarımı Uygulama Çizimleri Çiğdem Mahsunlar
Harita ve Şekil Çizimleri: Gizem Albayrak
Film Yapım/Yönetim Didem Yavuz, Özlem Yılmaz
Film Montajı İstanbul Bilgi Üniversitesi A-34 Çekim ve Kurgu Stüdyoları

Gezilere Katılanlar:

Akademik Kadro
Günkut Akın, Emre Arolat, İhsan Bilgin, Sibel Bozdoğan, Can Çinici, İdil Erkol, Cemal Emden, Murat Güvenç, Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu, Nevzat Sayın, Arif Suyabatmaz, Han Tümertekin.

Öğrenciler
Özlem Altınkaya, Nil Aynalı, Evren Başbuğ, Cem Fırat Bayır, Ceren Dayıcıoğlu, Özden Demir, Hakan Demirel, Coşkun Alper Derinboğaz, Sinem Serap Duran, Göksenin Ekiyorum, Evrim Elevli Akkaş, Gülenay Erdem, Sezin Ergene, Serra Eskicioğlu, Melis Eyüboğlu, Yelda Gin, Fırat Gülmez, Süheyda Aylin İnce, Füsun İşcan, Gaye Keskin, Çiğdem Mahsunlar, Fatma Tuğba Okçuoğlu, Efe Öner, Meriç Öner, Şeyda Öz, Ayşe Cihan Özden, Feyza Sarı, Necmeddin Selimoğlu, Yurdagül Tekin, Mehmet Bahadır Tosunlar, Işıl Uçman Altınışık, Sami Metin Uludoğan, Orhun Ülgen, Mert Velipaşaoğlu, Didem Yavuz, Seçil Yavuz, Özlem Yılmaz, Kamil Bora Yorulmaz, Uygar Yüksel.

*Doç.Dr. Sibel Bozdoğan, Tübitak Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programi çerçevesinde,2007-2008 akademik yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı'nda ders vermiştir.