Aga Khan Mimarlık Ödülü Semineri: İş Yerlerinin Dönüşümü
12-13 Ocak 2009 tarihlerinde İstanbul'da, uluslararası mimarlık alanının en önemli ödüllerinden biri olarak benimsenen Aga Khan Mimarlık Ödülü tarafından bir mimarlık semineri düzenlendi. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen seminer, santralistanbul'da “İş Yerlerinin Dönüşümü” başlığı altında yapıldı.
2008-2010 dönemi ödülü kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliğin Istanbul organizasyonunu World Architecture Community üstlendi. Yerli ve yabancı pek çok önemli mimar, akademisyen ve mimarlık yazar/eleştirmeninin katılacağı 2 günlük seminerin, İslam ülkelerindeki endüstriyel mimari örneklerinin evrimini tarif ederek kapsamlı ve titiz incelenmesi için bir tartışmanın geliştirilmesine yönelik genel çerçeve ve başlangıç noktası olması amaçlandı. Aynı zamanda İslam ülkelerinde sanayileşmede cerayan eden yeni dalgayla hissedilen çeşitli fırsat ve yeni koşullar incelendi, endüstriyel mimari alanındaki çalışmaların bir bakıma işvereni olan sanayiciler de yer aldı ve sahip oldukları yapılarla ilgili talep edebilecekleri işlevsel, görsel ve sembolik mesajları konu alan vizyon ve görüşlerini de aktarmaları sağlandı. Böylelikle, İslam ülkelerindeki endüstriyel mimari hakkında akademik, profesyonel ve işveren perspektiflerinin bir araya getirilmesi planlandı.

Seminer programı kapsamında, Mimar/Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden'in Türkiye’deki endüstriyel mimari örneklerinden hazırlayacağı fotoğraf sunumu ve İZ TV'nin bu etkinlik için hazırladığı özel bir film de yer aldı.

Seminerin katılımcı ve yöneticilerinden biri olan, İngiltere’de yerleşik Foreign Office Architects'in ortaklarından ünlü Mimar Farshid Moussavi uygulamaları ve düşüncelerini aktardığı konferans ise Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Konferans Salonu'nda 13 Ocak 2009 günü saat 19:00'da gerçekleşti.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.