VitrA ile Mimari Keşif: LONDRA, Metropol ve Mimarlık Sergisi
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin mimari tasarım yüksek lisans programı Bilgi-Mimarlık ve VitrA’nın işbirliğiyle santralistanbul’da düzenlenen “VitrA ile Mimari Keşif: LONDRA / Metropol ve Mimarlık” başlıklı sergi, 13 Ekim-15 Kasım 2009 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı. Sergi; programın akademik kadrosu, atölye yöneticileri ve öğrencilerinin, VitrA’nın desteğiyle Londra’ya yaptığı keşif gezisi sırasında, Mimar ve Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden’in objektifine takılan görüntülerden oluşuyor.
Prof. Dr. İhsan Bilgin’in küratörlüğünü üstlendiği sergide, ilk dünya metropolü Londra, “Mülkiyet”, “Altyapı”, “Kurumlar” ve “Şahsiyetler” olmak üzere dört ana başlıkta ele alınıyor. Serginin açılış günü, santralistanbul’da, gezide bulunan akademisyenlerin katılımıyla “Metropol ve Mimarlık” konulu bir panel yapıldı. İhsan Bilgin, Can Çinici, Murat Güvenç, Tansel Korkmaz ve Nevzat Sayın’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Londra kent mimarisi ve tarihi üzerine bir değerlendirme yapıldı.

VitrA’nın, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak, çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla destek verdiği gezi, Bilgi-Mimarlık’ın zorunlu derslerinden “Dünya Kentleri” kapsamında gerçekleştirildi. Londra’ya düzenlenen mimari keşif gezisinin akademik liderliğini, Bartlett School’dan Prof. Dr. Michael Edwards ile Ren-Vestfalya TU’dan Prof. Dr. Gerhard Fehl üstlendi. Geziye, Bilgi-Mimarlık atölye yöneticileri Nevzat Sayın, Han Tümertekin, Murat Tabanlıoğlu, Can Çinici, Mehmet Kütükçüoğlu; akademisyenler Prof. Dr. İhsan Bilgin, Prof. Dr. Sibel Bozdoğan, Doç. Dr. Tansel Korkmaz ve 26 yüksek lisans öğrencisi katıldı.

Fotoğraflar: Cemal Emden