BİLGİ-MİMARLIK “2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri” Sergisi
BİLGİ-MİMARLIK Yüksek Lisans Programı tarafından, MARSHALL’ın katkılarıyla gerçekleştirilen “2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri” sergisi, 17 Şubat 2010 Çarşamba günü açıldı. Serginin açılışında “Mimarlık Eğitimi ve Atölye” konulu bir de panel yapıldı. Moderatörlüğünü Tansel Korkmaz’ın üstleneceği panele Arda İnceoğlu (İTÜ), Mehmet Kütükçüoğlu (Bilgi Üni.), Özgür Bingöl (MSGSÜ) ve Şebnem Yalınay (YTU) konuk olarak katıldı.
Sergide yer alan projeler, 2009-2010 akademik yılı güz döneminde BİLGİ-MİMARLIK programında Selçuk Avcı, Cem Çelik, Can Çinici, Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu ve Murat Tabanlıoğlu atölyelerinde üretildi.

Atölye çalışmalarında, İstanbul’un beş farklı bölgesi konu edildi:
Marmaray projesiyle kilit bir rol üstlenecek ve arkeolojik bir park haline gelecek olan Yenikapı bölgesi;

Asya yakası ulaşımının kilit noktası haline gelecek olan Haydarpaşa Garı ve çevresi;

İstanbul’un liman ve ticaret merkezi olan Sirkeci’ye kültürel işlev aşısının yapılması,

Şişli meydanına bir aylaklık mekanı olarak çağdaş kütüphane programlarının yüklenmesi;

Santral kampüsüne ekoloji ve sürdürülebilirlik odaklı müdahale…

Bu 5 konuyla, İstanbul'un ve mimarlığın güncel konularına odaklanılmış, kentsel dönüşüm süreçlerine eleştirel yaklaşımlar getirilmesi amaçlanmıştır.

Sergi, 21 Mayıs'a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-3 Galerisi’nde ziyarete açık olacak. MARSHALL’ın katkılarıyla gerçekleştirilen atölye projeleri sergisinin ikincisi de, Haziran ayında ziyaretçileriyle buluşacak.