VitrA ile Mimari Keşif: Hamburg
Bilgi-Mimarlık Yüksek Lisans Programı'nın ARCH 592 Excursion 2: Dünya Kentleri dersi kapsamında, VitrA'nın ve ulaşım sponsoru Sunexpress Airlines'ın desteğiyle, 11-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Hamburg'a inceleme gezisi düzenlendi.
Her yıl başka bir kentin incelendiği ders kapsamında yapılan gezilerde, tarihsel mirasla güncel dinamikleri birarada barındıran kenti, makro formları ile ara kesitleri, fiziki ve sosyal yapılanmaları arasındaki ilişkileri gözleme, tespitler ve araştırmalar yapma motivasyonu ile kurgulanıyor.

İhsan Bilgin ve Olaf Bartels'in koordinatörlüğündeki geziye, 15 yüksek lisans öğrencisi ile birlikte programın öğretim kadrosundan Günkut Akın, Tansel Korkmaz, Selçuk Avcı, Can Çinici, Cemal Emden, İdil Erkol, Nevzat Sayın, Murat Tabanlıoğlu, Şebnem Yalınay Çinici ve Meral Yılmaz katıldı.

Gezi Programı (11-18 Eylül 2011):

11 Eylül 2011:
Uçuş (İstanbul-Frankfurt)

12 Eylül 2011:
Ernst May sergisini ziyaret

Ernst May'ın yerleşmelerine ziyaret

- Römerstadt

- Niederrad

- Westhausen
Tren (Frankfurt-Hamburg)

13 Eylül 2011:
- Museum of Hamburg’s History