Yapı Gezisi: Doğan Holding Genel Müdürlüğü
Bilgi-Mimarlık Yüksek Lisans Programı'nın ARCH 502 mimarlık atölyesi kapsamında, 20 Aralık 2011 tarihinde NSMH Mimarlık’ın imzasını taşıyan Doğan Holding Genel Müdürlüğü binasına bir inceleme gezisi düzenledi.
Altunizade'de konumlanan Genel Müdürlük Binası, ihtiyaç programı gereği farklı işlevlere hizmet edebilecek şekilde esnek bir kurgu çerçevesinde tasarlanmış. Toprak hizasının altında konumlanan birimler ışıklıklar ve galeriler sayesinde aydınlık mekanlar olarak kurgulanmış. Cephede ise keskin doğu ve batı güneşinden korunmak amacıyla yerleştirilen brie soleil’ler güneşten koruma sağlarken, aynı zamanda cephenin karakteristik dokusunu ve ritmini oluşturmuş.

Bilgi-Mimarlık öğrencileri yapıyı Nevzat Sayın eşliğinde gezme fırsatı yakaladılar.

Yapı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Fotoğraflar: Meral Yılmaz