Bahar Atölyeleri: Kusurluluk
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin VitrA’nın desteğiyle, 4-8 Nisan 2012 tarihlerinde düzenleyeceği ”Bahar Atölyeleri”, mimarlık, tasarım ve sanat disiplinlerinden profesyoneller, sanatçılar ve akademisyenleri bir araya getiren bir atölye çalışmasıdır. Program, uluslararası bir platform içerisinde disiplinlerarası üretim ve paylaşımı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Her yıl düzenlenmesi amaçlanan bu organizasyonun ilki; sanat, tasarım ve mimarlık öğrencilerini içeren disiplinlerarası atölyelerden ve seminerlerden oluşan beş günlük bir programdan oluşmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü'nde gerçekleştirilecek bu atölyeler, Bilgi öğrencilerinin yanısıra Türkiye genelinden de katılıma açıktır. Bu seneki atölyenin teması İstanbul Tasarım Bienali’nin 2012 yılı tematik çerçevesine uygun olarak ‘Kusurluluk’ olarak belirlenmiştir.

Bu yılki Bahar Atölyelerinin yürütücüleri Tim Parsons, Ayşe Birsel, Koray Özgen, Nancy A. Takahashi ve Martina Mrongovius olacaktır. Atölye yürütücüleri, etkinlik kapsamında, “Kusurluluk” teması çerçevesinde birer konferans verecektir.

Konferans Programı

4 Nisan 2012: Martina Mrongovius Konferansı (17:00)
5 Nisan 2012: Ayşe Birsel Konferansı: ‘Design the Life People Love’ (17:00)
6 Nisan 2012: Nancy A. Takahashi Konferansı (17:00)
7 Nisan 2012: Tim Parsons Konferansı: ‘Thinking: Objects’ (12:00) (Konferansın saati 15.00 olarak değişmiştir.)
Koray Özgen Konferansı (14:00)

Tarih: 4-8 Nisan 2012
Yer: Santral Kampüsü, E3-201

Konferanslar herkesin katılımına açıktır. Konferans dili İngilizce’dir. Simültane tercüme yapılmayacaktır.

Detaylı bilgi için: http://vernal.bilgi.edu.tr/