Vitra ile Mimari Kesif: Paris Seminerleri I
Her yıl başka bir Dünya kentini çalışma alanı olarak seçen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı, Viyana, Berlin, Londra gibi Avrupa başkentlerinden ve Chicago, Amsterdam, Barcelona ve Hamburg gibi liman kentlerinden sonra bu yıl da dünya kültür ve sanat başkenti Paris'e yoğunlaştı.
Gerhard Fehl, Levent Yılmaz, Murat Belge, İhsan Bilgin, Fatih Özgüven, Necmi Zekâ ve Komet'in seminerleri ve çeşitli atölye çalışmalarıyla hazırlıklarını sürdüren BİLGİ-MİMARLIK, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında VitrA'nın desteğiyle süren "VitrA ile mimari keşif" programı kapsamında Paris'e düzenleyeceği keşif gezisi ile çalışmalarını tamamlayacak.
Yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra programın hocaları, VitrA temsilcileri ve çeşitli uzmanların eşlik edeceği ve 10 gün sürecek gezinin kapsamı, Ortaçağ Parisi'nden 19.yüzyıl Haussmann operasyonlarının bulvar ve pasajlarına, Le Corbusier'in modernist projelerinden ve son 40 yılın Postmodern müdahalelerine uzanan tarihsel dilimlerin Paris'e ilişkin kent vizyonları ile uygulamalarını ve kente bıraktıkları izlerin keşfini içeriyor.